بیوانفورماتیک به عنوان یک دانش بین رشتهای، به منظور تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات زیستشناسی، از ترکیب علوم کامپیوتر، آمار، ریاضی و مهندسی استفاده میکند. گسترش روزافزون حجم عظیم دادههای ژنومی و نیاز به ذخیره، بازیابی و تحلیل مناسب این دادهها، موجب پیدایش علم بیوانفورماتیک گردید. این دانش نوظهور، به عنوان یک دانش بین رشتهای، تلاش میکند تا با استفاده از تکنیکهای موجود در علوم کامپیوتر، ریاضیات، ژنتیک، شیمی، فیزیک و علوم مرتبط دیگر، مسایل مختلف زیستشناختی را که معمولاً در سطح مولکولی هستند حل کند.
در جهت آموزش مبانی مقدماتی این علم کاربردی، کارگاه دو روزه تئوری و عملی بیوانفورماتیک مقدماتی به همت انجمن علمی دانشجویی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا با همکاری مرکز تحقیقات پزشکی شخصی و پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می گردد.
سرفصلهای کارگاه:
- آشنایی با بیوانفورماتیک ، اهمیت و کاربرد آن در بیولوژی
- معرفی پایگاه داده NCBI و نحوه انجام جستجوی موثر در آن به منظور بازیابی اطلاعات از بخش های (nucleotide, protein, gene, structure, taxonomy and PubMed, SNP, OMIM
- معرفی پایگاه داده EBI و نحوه بازیابی اطلاعات از بخش های UniProt و Ensembl
- معرفی همترازی دوگانه(Pair wise Alignment) توالی های نوکئوتیدی و پروتئینی وکاربردهای آن
- معرفی برنامهBLAST ، کاربرد و انواع آن.
- معرفی همترازی چندگانه توالی های نوکلئوتیدی و پروتئینی (Multiple Sequence Alignment) و نحوه انجام آن با نرم افزار Mega به صورت آفلاین
- رسم و آنالیز درخت فیلوژنی و مطالعات تکاملی
مدرس کارگاه:
عضو هیئت علمی پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران
دکتر نازنین حسین خان
زمان: پنجشنبه ۲۸ شهریور ماه و ۴ مهر ماه ۹۸
به همراه داشتن لپ تاپ الزامی است.
مکان: خیابان فلسطین، ابتدای خیابان ایتالیا، پلاک ۲، واحد ۲، مرکز تحقیقات پزشکی شخصی
هزینه: ۳۲۰ هزار تومان
۱۰ درصد تخفیف ثبت نام دانشجویی
این کارگاه تکمیل ظرفیت شده و درحال برگزاری می باشد. جهت پیش ثبت نام دوره بعدی این کارگاه با شماره ۰۲۱۸۸۹۸۵۲۹۱ خانم محمدی پور تماس حاصل فرمایید.